Főoldal
Regisztráció

Keressen honlapunkon

Alumínium profilok gyártók szerinti csoportosítása

A Item profilok típusai

Az aluporfilbolt.hu kínálatában lévő profil termékcsaládok 100%-ig kompatiblis termékek az Item aluprofil, Bosch profil és Minitec gyártmányú alumínium profilokkal. Minden egyes gyártó saját rendszer, logika szerint osztályozza a profiljait. Ehhez probálunk egy kis segítséget adni a következő leírással.

Item kompatibilis aluprofil rendszer.

Az általunk forgalmazott Item profilok 100%-ig csereszabatosak az eredeti Item profilokkal, így azok teljese mértékű helyettesítő termékei lehetnek a meglévő rendszereknél vagy kiváltásukra.

 

Item profilok csoportosítása 

Item Profil 5 - 5 mm-es hornyszélességű profilok - Alap profil 20x20 mm

Item Profil 8 - 8 mm-es horony - Alap profil 40x40 mm

Item profil 10- 10 mm -es horony- Alap profil 50x50 mm

Item Profil 12 - 12mm -es horony - Alap profil 60x60 mm

 

Bosch profilok csoportosítása

 Horony 6 - 6 mm -es horony - alap profil 20x20 mm

Horony 8 - 8 mm -es horony - alap profil 30x30 mm

Horony 10 - 10 mm -es horony - alap profil 40x40 mm

Horony 10 - 10 mm -es horony - alap profil 45x45 mm

Horony 10 - 10 mm -es horony - alap profil 50x50 mm

Horony 10 - 10 mm -es horony - alap profil 60x60 mm

Bár látszólagos egy családnak látszanak a Horony 10 -es sorozatok, de igazából van eltérés közöttük. A kötőelemek megegyeznek, de a profilok alakja - kialakítása eltérő.

 

MiniTec aluprofilok csoportosítása 

 Minden MiniTec aluprofil 8 mm -es horonnyal van ellátva

A MiniTec alumínium profil 45x45 -ös és 30x30 -as alap méretekre épül  

 

Magyarázat az aluprofilok csoportjainak kialakításához

Az Item alumínium profilok a profilban lévő hornyok szélessége szerint vannak csoprotosítva. Így például a Profil 5 azzal a jelentéssel bír, hogy ebben a kategóriában lévő Item profilok mind 5mm széles horonnyal gyártódnak.

Természetesen ez egy aluprofil termék család, így ez akár több tíz különböző keresztmetszetű alumíniumprofil is tartalmazhat, de mindegyik ugyanakkor horony szélességel bír, és a kötőelemeik is azonosak. Azért arra oda kell

figyelni, hogy míg a horony szélesség 5mm addig a hornyba illeszkedő horony anyák szélesebbek. Ez a külömbség az aluprofilok konstrukciójából ered.

Fontos információ még, ami minden egyes gépépítő alumínium profil gyártóra igaz, hogy minden egyes méret család egy alap profillal rendelkezik. A példában említett Item Profil 5 családnál az alap méret a 20x20 -as aluprofil.

Az ehhez tartozó más profilok amik szintén ebben a családban szerepelnek azok mind a 20x20 alap profil többszörösei. Úgymint 40x20 vagy 40x40 , 60x20 stb. Ezeknek mind 5mm -es horonyszélességük van és ugyanazon

kötőelemeket használják. Viszont ennek kapcsán előfordulhat, hogy például az Item Profil 8 -as termékcsaládban szintén létezik 40x40 -es alumínium profil, de annak már 8mm -es horonyszélessége van és a kötőelemei is

más méretűek. Ezért mindig fontos megnézni, hogy a válaszott kötőelem vagy aluminiumprofil ténylegesen ahhoz a termékcsaládhoz tartozik.

Mintahogy már említettem ez a fajta rendszer szisztéma általában ugyanúgy érvényes más aluporfil gyártók termékcsaládjaira és rendszereikre, mint például a Bosch profilok vagy MK aluporfilok esetén

Kiszállítás

Kedves Vásárlóink!

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a webáruházunkban szereplő alumínium profilok rendelése esetén, azok 3 méteres hosszúságú szálakig futárral, e fölött pedig szállítmányozó céggel kerülnek kiszállításra, melyhez a rendelés nagyságától függően egyedi árat adunk.

 

Kosár

 x 

A kosár üres

Elérhetőségeink

Címünk: Nyitva tartás:
8184 Balatonfűzfő, Ipari Park Hrsz. 1498 H-P: 7:00 - 15:30
   
Telefonszám: Központi email cím:
+36 20 482 7027 gepelemek@iramko.com

Megközelítés

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.